facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Diskuze think-tanku TOPAZ o transferu znalostí a technologií již dnes ONLINE

19. 10. 2022
Diskuze think-tanku TOPAZ o transferu znalostí a technologií již dnes ONLINE

Politický institut TOPAZ spolu s Centrem Wilfrieda Martense pro evropská studia a Konrad-Adenauer-Stiftung pořádají diskuzi na téma transferu znalostí a technologií. Setkání, kterého se zúčastní i ministryně Helena Langšádlová a ministr Vlastimil Válek, se uskuteční ve středu 19. října 2022 v INNSiDE Prague Old Town.

Online přenos diskuze můžete sledovat již dnes zde od 17.00:

 

 

Transfer znalostí a technologií je přínosné vnímat jako dodatečný příjem pro veřejné výzkumné organizace. V České republice je přístup výzkumných organizací a univerzit spíše opatrný. Je proto vhodné uvádět do života legislativní i nelegislativní opatření. Přínosnější je však uvádět příklady dobré praxe, které budou inspirovat české výzkumníky.

Akce nazvaná Transfer znalostí a technologií se uskuteční ve středu 19. října od 17h v INNSiDE Prague Old Town na adrese Soukenická 25, Praha 1 a bude přenášena i on-line. Moderátorem bude Aleš Vlk, proděkan a zakladatel portálu Vědavýzkum.cz.

Úvodních slov se ujmou Helena Langšádlová, ministryně pro vědu, výzkum a inovace, Vlastimil Válek, ministr zdravotnictví, a Vít Novotný, vedoucí výzkumný pracovník Centra Wilfrieda Martense.

Na téma „Má ČR potenciál transferovat?“ pohovoří generální ředitel Agentury pro podporu podnikání a investice CzechInvest a náměstek ministra průmyslu a obchodu Petr Očko, Otomar Sláma z Charles University Innovations Prague, a.s., a Tomáš Lapáček, ředitel Pražského inovačního institutu.

Příklady dobrého transferu představí zakladatelka oboru neinvazivní prenatální diagnostiky na Univerzitě Karlově, Ilona Hromadníková, a Martin Tolar, neurolog a zakladatel firmy Alzheon v USA.

Registrace je možná na emailu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., počet míst je omezen. Diskuse bude dostupná také online od 17h na facebookové stránce institutu TOPAZ.

 

Zdroj: Politický institut TOPAZ

Autorka: Vědavýzkum.cz (MK)

« Duben 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 6 7
11
15 19 20 21
24 26 27 28