facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

INOVACAST: Náskok díky technologiím

30. 11. 2022
INOVACAST: Náskok díky technologiím

Náskok díky technologiím: to v českém překladu znamená zkratka názvu VDT Technology, společnosti, ve které je generálním ředitelem Jiří Jirkovský, host Aleše Vlka v Inovacastu. „Náš tým je složen z odborníků na různé oblasti, kterým se věnujeme: např. bezpečnost, energetika, správa a monitoring budov nebo vodárenství.

„S Národním centrem Průmyslu 4.0 jsme se také podíleli na vytvoření checklistu, auditního listu pro hodnocení stavu digitalizace firmy – ať se to týkalo vlastní správy, managmentu, logistických systémů atd. Ve VDT se pak na firmu díváme z podhledu integrátora, který hledá možnosti synergií využití již existujících zařízení. Jinak přistupujeme k něčemu, co vzniká na zelené louce a jinak k již zavedené společnosti.“

Voda je jednou z nejcennějších komodit. Jiří Jirkovský se věnuje i digitalizaci vodárenství a vodnímu auditu. O co se jedná? A jaký je strategický význam vody? „Jedním z přístupů je dodávka pitné vody a satelitní dohledávání jejího úniku. Třeba pražská síť v tomto ohledu udělala velký krok. Úniky pitné vody jsou oproti devadesátým letům třetinové a pohybují se na špičkovém světovém standardu, a to díky využití technologií.“

Jiří Jirkovský je generálním ředitelem ve společnosti VDT Technology a.s. Má dlouholeté zkušenosti s mezinárodním managementem a řízením projektů, je specialistou na inteligentní systémy řízení, bezpečnostní technologie a expertní systémy s využitím IoT platformy. Jiří Jirkovský je také viceprezident Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm, člen Bezpečnostní sekce Hospodářské komory ČR, člen evropské bezpečnostní asociace Euralarm a viceprezident HST Obchodní komory Švýcarsko – Česká republika.

Všechny Inovacasty naleznete na našem webu https://www.ncp40.cz/podcast. Sledujte nás na Twitteru nebo Linked-In. Jsme technologicky neutrální akademicko-průmyslová platforma, která propojuje inovační leadery, výrobní i technologické firmy, univerzity, a výzkumné organizace a pomáháme vytvářet optimální prostředí pro udržitelnou budoucnost.