facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Mezioborová konference mladých vědeckých pracovníků a studentů ve vědách o živé přírodě

4. 12. 2022
Mezioborová konference mladých vědeckých pracovníků a studentů ve vědách o živé přírodě

V květnu 2023 proběhne v Milovech již 22. ročník Mezioborové konference mladých vědeckých pracovníků a studentů zaměřené na organickou chemii, biochemii, biologii, analytickou chemii a příbuzné obory. Zájemci o účast se mohou hlásit už nyní.

V květnu 2023 pořádají Česká společnost chemická a Česká společnost pro biochemii a molekulární biologii ve spolupráci s generálním partnerem Merck Life Science spol. a dalšími sponzory již tradiční Mezioborové setkání mladých vědeckých pracovníků a studentů v oblasti chemie, biochemie, molekulární biologie a biomateriálů.

Pravidelných ročníků konference se v průběhu let účastnilo více než 1200 mladých vědců a vědkyň, studentů magisterského studia, Ph. D. studentů i postdoktorandů. Pro mnohé bylo vystoupení na konferenci první možností vyzkoušet si přednášet před větším počtem posluchačů.

„Prezentace výsledků je nezbytnou součástí vědecké práce. Samozřejmě je rozdíl, jestli se jedná o prezentaci pro odborníky ve stejné oblasti vědy nebo o prezentaci na širším fóru či prezentaci laické veřejnosti. V současnosti vidíme, že všechny tyto typy prezentací jsou velmi důležité a zdá se, že vysvětlení vědecké práce konečně začíná patřit k povinnostem vědce,“  říká Martin Fusek, jeden ze zakladatelů celé konference. Rozhovor s ním právě o tradici Mezioborové konference v Milovech si můžete přečíst zde

Nadcházející 22. ročník konference se uskuteční ve dnech 15. –⁠ 18. května 2023 v Milovech v hotelu Devět skal.

Uzávěrka registrace je 31. ledna 2023, což je zároveň termín pro zaslání abstraktu příspěvku na konferenci. Abstrakt by měl být zaslán elektronicky pouze v anglickém jazyce a měl by být zformulován podle šablony, která je k dispozici zde. Abstrakt by měl splňovat všechny požadavky uvedené ve zmíněné šabloně.

Do 15. března 2023 odborná komise vybere účastníky a kontaktuje je e-mailem. Abstrakty schválených prací (přednášejících, posterů a standupů) budou zveřejněny v Chemických listech.

Program konference

Pro rok 2023 budou v rámci konference k dispozici tyto tematické sekce:

  • Bioscience & Molecular Biology (od biochemie po biologii)
  • Organická chemie a katalýza (syntéza, medicinální chemie atd.)
  • Materials Science for Life (biomateriály, polymery, biosenzory atd.)
  • Pokročilá analytika ve vědách o živé přírodě (separační techniky, hmotnostní spektrometrie atd.)

Autoři vítězných ústních přednášek v jednotlivých sekcích budou na závěr konference odměněni.

Podmínky účasti:

Na soutěžní konferenci se mohou přihlásit mladí vědečtí pracovníci a studenti do 35 let (datum narození 1988 a mladší, tuto hranici lze prodloužit o dobu mateřské dovolené), kteří jsou zaměstnáni v České nebo Slovenské republice. Zájemci jsou povinni zaslat abstrakt své prezentace a seznam publikací spolu s přihláškou do 31. ledna 2023. V přihlášce je třeba uvést, jaké sekce se chce zájemce účastnit.

Další informace:

Stravování a ubytování účastníků je předem hrazeno organizátory, účastníci si hradí náklady na dopravu na místo konání.

V případě dalších dotazů je možné se obracet na následující e-mailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Veškeré další informace naleznete také zde.

 

Zdroj: Interdisciplinary Meeting of Young Researchers and Students

« Duben 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 6 7
11
15 19 20 21