facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

REGON únor 2023: Czexpats in Science

13. 1. 2023
REGON únor 2023: Czexpats in Science

Ve středu 1. února 2023 se od 9 do 11 hodin uskuteční tradiční setkání zástupců vysokých škol a výzkumných center REGON. Tématem setkání budou aktivity inciativy Czexpats in Science. Akce bude probíhat hybridně.

Na únorovém setkání REGON se blíže seznámíme s aktivitami organizace Czexpats in Science a přivítáme i další hosty se zkušeností s působením na zahraniční výzkumné instituci.

Hosté:

  • Matouš Glanc (Czexpats in Science)
  • Lada Fialová (BOKU, Rakousko)
  • Marie Kolmanová (ISTA, Rakousko)
  • Martina Chýlková (University of Amsterdam, Nizozemsko)

Registrovat se na akci můžete zde.

Medailonky hostů

Matouš Glanc (Czexpats in Science)

Matouš Glanc je ředitelem Czexpats in Science. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy. Následovalo Ph. D. pod vedením molekulárního biologa Jiřího Frimla na Institute of Science and Technology v Rakousku (2014–2019). Od roku 2019 pak působí jako postdoktorand (financovaný prestižními granty EMBO & MSCA) na VIB-UGent Center for Plant Systems Biology v Belgii. V loňském roce se aktivně zapojil do aktivit Czexpats in Science jako koordinátor ukrajinské pomoci.

Lada Fialová (BOKU, Rakousko)

Lada Fialová pracuje jako projektová manažerka v pre-award podpoře pro Horizon Europe na Universität für Bodenkultur ve Vídni (BOKU). Po ukončení doktorského studia pracovala jako výzkumnice v oblasti molekulární biologie rostlin na univerzitě v Mnichově, odkud po několika letech odešla zpět do ČR a začala pracovat v průmyslové sféře. Po mateřské pauze se začala věnovat grantové podpoře na CEITEC Masarykova univerzita, z rodinných důvodu se později přesunula do Rakouska, kde nejdříve založila a vedla Grant Office ve Vienna Biocenter Core Facilities. Před rokem a půl se přesunula na BOKU.

Marie Kolmanová (ISTA, Rakousko)

Marie Kolmanová vede Grant Office v rakouském výzkumném institutu ISTA. Podpoře vědy se začala věnovat hned po studiích, nejprve v kanceláři CZELO a na Stálém Zastoupení ČR při EU v Bruselu, později jako projektový manažer na VŠCHT Praha, než před sedmi lety nastoupila do "post-award" tymu v ISTA.

Martina Chýlková (University of Amsterdam, Nizozemsko)

Martina Chýlková je konzultantka a projektová manažerka pro evropské projekty na univerzitě v Amsterdamu (University of Amsterdam). Po studiích na MU zahájila kariéru v podpoře vědy na své alma mater, na rektorátním Odboru výzkumu. Po přesunu do Nizozemska působila pět let na univerzitě v Utrechtu a od roku 2019 podporuje výzkumníky na univerzitě v Amsterdamu.

 

Zdroj: Masarykova univerzita

« Duben 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 6 7
11
15 19 20 21