facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Největší soutěž pro inovační startupy registruje rekordní počet přihlášek

28. 8. 2017
Největší soutěž pro inovační startupy registruje rekordní počet přihlášek

Přes 100 startupů již projevilo zájem podílet se na PowerUp! od InnoEnergy – největší soutěži ve střední Evropě pro projekty zabývající se inovacemi v oblasti obnovitelné energie. Zúčastnit se mohou uchazeči s projektem v oblasti udržitelných energií, kteří mají vyrobený prototyp, specializovaný tým a odhadují jeho vstup na trh maximálně do dvou let.

„Rozmanitost odevzdaných přihlášek ukazuje, jak flexibilně jsou mladé firmy schopné reagovat na změny v energetickém sektoru a přizpůsobit své projekty potřebám trhu. Mnoho kandidátů se soustředí na uchovávání a snižování nákladů, na produkci energie a ochranu životního prostředí. Podporujeme rozvoj společností cílících na vytváření řešení, jež by měly globální dosah“, říká Jakub Miler, CEO InnoEnergy pro střední Evropu, pořadatel soutěže PowerUp!

Výherci předchozích dvou ročníků jsou nyní globálními firmami, kterým se daří velice rychle a efektivně vyvíjet a expandovat jak na evropský, tak i na americký a asijský trh, a to vše s pomocí InnoEnergy. Úspěšní uchazeči mohou dostat nabídku účastnit se Highway® programu, jenž jim poskytne finanční odměnu ve výši 4 milionů korun na podporu týmu, technologického vývoje, vytvoření a ověření funkčnosti modelu, stejně tak jako uvedení produktu na globální trhy.

„Mít inovační nápad nestačí. Trh s energiemi je velice náročný, proto hraje čas pro startupy a podnikatele zásadní roli. Potenciální zákazníci by měli být kontaktováni co nejdříve, aby bylo možné zjistit jejich konkrétní představy. Poptávka po produktu a hodnota, kterou nabízí svým užíváním, je mnohem důležitější než produkt samotný" – takovou radu dává do začátku Mateusz Lisowski, CEO Enetech, společnosti nabízející nádrž na skladování a přepravu tepla na malé vzdálenosti (až do 30 km) z PCM (Phase Change Material).

Velkému finále v Budapešti a regionálním kolům budou předcházet intenzivní workshopy. Při nich budou mít finalisté možnost zapracovat na svých projektech a zlepšit své prezentační dovednosti. Do dnešního dne se zatím přihlásilo 108 startupů ze šestnácti zemí. Podobně jako loni se workshopů zúčastní přední firmy v oboru. Letošní ročník je otevřen pro zájemce z 23 zemí střední Evropy. S vítězem národního kola, které se uskuteční v Praze, přineseme na portálu Vědavýzkum.cz exkluzivní rozhovor.

PowerUp! čeká na statečné vizionáře věnující se vývoji nových technologií, které mohou být prospěšné uživatelům, výrobcům a dodavatelům energií na globální úrovni. Datem uzávěrky přihlášek je 11. září 2017.

Pro účast v soutěži, vyplňte formulář dostupný na: www.powerup.innoenergy.com.

 

Zdroj: InnoEnergy