facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Konference CEE Energy Transition

10. 9. 2017
Konference CEE Energy Transition

Mezinárodní konference CEE Energy Transition, která se uskuteční 19. – 20. října 2017 v Praze, je příležitostí propojit experty, akademiky, profesionály i aktivisty z oblasti energetické transformace z celé střední a východní Evropy.

Banner CEE Energy transition600x190px

 

Během dvoudenní konference se sejdou zástupci Evropské unie, podnikatelé, aktivisté z neziskových organizací nebo zástupci místních samospráv, aby diskutovali o konkrétních přístupech k implementaci evropských strategií pro dosažení snížení skleníkových plynů, zvýšení energetické účinnosti a využívání obnovitelné energie.

Úvodní slovo na konferenci přednese Jana Plamínková, radní hlavního města Prahy pro životní prostředí, technickou vybavenost a infrastrukturu. K hlavním řečníkům konference patří také Bronis Ropė, poslanec Evropského parlamentu, který představí současné tendence energetické transformace v Evropě. Jako další vystoupí také Imke Luebbeke, vedoucí oddělení pro klima a energetiku z WWF Brusel, s tématem nových postupů implementace energetických politik. O úspěšném projektu Český ostrovní dům promluví také jeho zakladatel Pavel Podruh.

Hlavní slogan zní: „Low carbon energy transition? Together it is possible“. Snaží se tak nejen vystihnout hlavní myšlenku konference, ale i popsat hlavní poslání organizace Central Eastern European Sustainable Network, která celou akci pořádá. Jejím cílem je vytvořit produktivní a stimulující partnerství mezi všemi subjekty, které společným úsilím mohou napomoci evropskému přechodu na nízkouhlíkové zdroje energie.

Konference se bude odehrávat od čtvrtka, 19. října 2017, do pátku, 20. října 2017 v Praze, v Hotelu International. Vstup je zdarma – registrovat se můžete zde.

 

Autor: Vědavýzkum.cz (JT)

Zdroj: CEESEN.org

« Duben 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 6 7
11
15 19 20 21