facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Zveřejněny oborové bibliometrické analýzy za rok 2016

4. 6. 2018
Zveřejněny oborové bibliometrické analýzy za rok 2016

Oborové bibliometrické analýzy zpracované Odborem Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI) a komentované Odbornými panely jsou jedním z podkladů pro hodnocení výzkumných organizací podle Metodiky M17+ v rámci Modulu 2.

Hlavním výstupem tohoto modulu jsou bibliometrické analýzy zpracované detailně pro jednotlivé výzkumné organizace, které jsou výzkumným organizacím zpřístupňovány v návaznosti na zveřejnění těchto oborových zpráv. Celkové hodnocení výzkumných organizací (které bude mít vzhledem k relativně malému množství podkladů orientační charakter) bude provedeno na základě výsledků v Modulech 1 a 2, případně dalších, postupem podle Metodiky M17+.

V oborových bibliometrických zprávách jsou navíc identifikována česká pracoviště, která ve sledovaném období publikovala v nejprestižnějších časopisech příslušných oborů. Z důvodu maximální transparentnosti jsou zveřejněny i výchozí bibliometrické analýzy nad daty WoS a Scopus, v přiložených souborech Excel pak veškeré výsledky, které do hodnocení vstoupily, a další podpůrné materiály.

Oborové bibliometrické analýzy jsou k dispozici ke stažení zde.

 

Zdroj: RVVI