facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Vyhlášení výzev ERC na rok 2019 se zpožďuje

10. 8. 2018
Vyhlášení výzev ERC na rok 2019 se zpožďuje

Každoroční schvalování pracovního programu Evropské výzkumné rady (ERC), podle kterého jsou vyhlašovány grantové výzvy na podporu excelentní evropské vědy, nabírá letos již dvouměsíční zpoždění. V důsledku toho budou některé výzvy na rok 2019 otevřeny později a zkrátí se i lhůta pro podávání přihlášek.

Pracovní program Evropské výzkumné rady je právní dokument, který stanovuje postup, jak bude ERC přidělovat finanční prostředky v následujícím roce. Jeho konečné schválení Evropskou komisí, které se mělo uskutečnit v polovině července tohoto roku, bylo podle dosavadních informací odloženo na polovinu září.

Z tohoto důvodu se také odsouvá termín pro podávání přihlášek do některých výzev na rok 2019, které měly být původně vyhlášeny v průběhu července. Konkrétně se jedná o výzvy Starting Grants 2019 na podporu mladých vědců (o nedávném úspěchu českých vědců ve výzvě pro rok 2018 čtěte zde) a Synergy Grants 2019 na podporu spolupráce výzkumných týmů napříč pracovišti nebo vědními disciplínami.

Obě výzvy by měly být vyhlášeny ihned po schválení pracovního programu Evropskou komisí. Uzávěrky termínů pro podávání přihlášek však zůstávají původní, na podání přihlášek bude letos tedy méně času. V případě Starting Grants je termín uzávěrky přihlášek stanoven na 17. října 2018, v případě Synergy Grants bude možné podávat přihlášku ještě do 8. listopadu 2018. Aktualizace očekávaných termínů vyhlášení obou výzev bude na webu ERC zveřejněna 4. září.

Pracovní program na rok 2019 dostál oproti tomu letošnímu drobné kosmetické úpravy, které jsou podrobněji popsány zde.

 

Autor: Vědavýzkum.cz (SA)

Zdroj: Evropská výzkumná rada