facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

První výzva v programu Kappa se uskuteční v dubnu

30. 1. 2019
První výzva v programu Kappa se uskuteční v dubnu

Technologická agentura ČR (TA ČR) avizovala vyhlášení první veřejné soutěže v programu KAPPA na podporu aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací z Fondů EHP a Norska na 17. 4. 2019.

Program podporuje mezinárodní spolupráci subjektů z ČR s partnery z Norska, Islandu a Lichtenštejnska v aplikovaném výzkumu a propojování výzkumných organizací s aplikační sférou. Program předpokládá podpoření především projektů zaměřených na průmyslový výzkum a experimentální vývoj.

logo eea.png

Program je plánován na období 2019 až 2024 a předpokládá se realizace celkem jedné až dvou veřejných soutěží. Zaměřen je obecně na podporu mezinárodní spolupráce subjektů z ČR s partnery z Norska, Islandu a Lichtenštejnska v aplikovaném výzkumu a na podporu propojování výzkumných organizací s aplikační sférou. Projekty mohou trvat od 1 do 5 let a vyčleněno je na ně přes 780 milionů Kč. Téměř 125 milionů korun bude specificky vyčleněno na projekty zaměřené na zachytávání a ukládání uhlíku. Více se můžete dočíst v článku zde, na webu kappa.tacr.cz, v přiložené infografice nebo ve videoblogu níže.

Matchmakingová událost pro seznamování se s partnery z Norska, Lichtenštejnska a Islandu se uskuteční na přelomu dubna a května 2019.

 

 

 

Autor: Vědavýzkum.cz (JS)

Zdroj: Technologická agentura ČR, ERA

Stáhnout přílohy: