facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Program 7. Národní konference transferu byl zveřejněn

20. 2. 2019
Program 7. Národní konference transferu byl zveřejněn

Jaký je rozdíl mezi transferem technologií a transferem znalostí a jak ho formálně ošetřit? Jak přenést nehmotné znalosti v oblasti společenských a humanitních věd do společnosti? Nejen těmito otázkami se bude zabývat již sedmá konference transferu, která se uskuteční v polovině května v Praze. Portál Vědavýzkum.cz je opět mediálním partnerem konference.

Podtitulem letošního ročníku, který se uskuteční 15. a 16. května 2019 v pražském hotelu Pyramida, jsou „Znalosti-Technologie-Spin-off“. Organizace se ujalo Centrum pro přenos poznatků a technologií Univerzity Karlovy a dceřiná společnost univerzity Charles University Innovations Prague s.r.o.  Pro účastníky je připraven zajímavý program i dostatek prostoru pro networking v rámci odborné komunity. Podrobnosti o programu naleznete již nyní na webu www.ktt7.cz.

Jak již podtitul napovídá, konference bude zaměřena nejen na transfer technologií, ale také na transfer znalostí a systémové nastavení vzniku spin-off firem na veřejných výzkumných organizacích. Kromě předních českých osobností transferu technologií a znalostí zde vystoupí odborníci ze zahraničí, kteří přináší konkrétní kazuistiky ze své praxe.

Hlavní program konference proběhne ve středu 15. května, ve čtvrtek na něj naváže druhý ročník veletrhu Via Carolina, na němž bude interaktivní formou prezentována nabídka jednotlivých vědeckých týmů na UK pro externí partnery, a to jak z oblasti přírodních a lékařských věd, tak i z oblasti věd humanitních a sociálních. Veletrh Via Carolina také představí formou krátkých prezentací případy dobré praxe a nové výstupy směřující ke komercializaci.

Na dvoudenní konferenci se můžete přihlásit pomocí elektronické registrace. Účastnický poplatek činí 2 990 Kč bez DPH. Mimopražští účastníci mohou využít nabídku ubytování přímo v hotelu Pyramida. Ubytování si můžete rezervovat zde, nabídka je platná do 15. března. V případě dotazů se neváhejte obrátit na manažerku konference Karinu Uherkovou (tel. 604 345 647, e-mail: Karina. Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

Pozvánku na akci naleznete v příloze.

 

Zdroj: CPPT UK

 


Podívejte se také na reportáže z šestého ročníku konference v Plzni a pátého ročníku, který se konal v Olomouci.

 

Stáhnout přílohy: