facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Soutěž Green Talents 2019 podpoří téma udržitelného rozvoje ve vědě

20. 4. 2019
Soutěž Green Talents 2019 podpoří téma udržitelného rozvoje ve vědě

Německé ministerstvo pro vědu a vzdělání vyhlásilo další ročník soutěže pro mladé výzkumníky v oblasti udržitelného rozvoje – Green Talents 2019. Cílem je podpořit nadějné vědce, kteří se zabývají udržitelným rozvojem napříč všemi možnými akademickými disciplínami.

Letošním tématem Green Talents 2019 je digitalizace, především pak otázka, jak může digitalizace podpořit udržitelný rozvoj. Mottem letošní soutěže je „Smart Green Plant – a Sollutions for a Sustainable Future“.

Udržitelný rozvoj je oblast, která ovlivňuje životy po celé naší planetě, a proto vyžaduje porozumění a spolupráci napříč národními hranicemi i vědními obory. Vybraní úspěšní uchazeči proto získají plně hrazený výjezd na dvoutýdenní Greent Talents Science Forum 2019, v jehož rámci navštíví německé vědecké instituce a zařízení a nahlédnou tak do německého výzkumu udržitelného rozvoje.

Zároveň získají také podporu na tříměsíční stáž v německé instituci podle vlastního výběru.

Do soutěže se mohou hlásit studenti magisterských oborů, doktorandi i juniorní vědci z akademického i soukromého sektoru. Přihlášky je nutné odevzdat do 22. května 2019.

Více informací naleznete zde.

 

GreenT2019

 

Zdroj: Green Talents 2019