facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

CzechInvest bude řídit Patrik Reichl

4. 7. 2019
CzechInvest bude řídit Patrik Reichl

Řízením Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest byl dočasně pověřen Patrik Reichl. V agentuře působí již 14 let, posledních 5 let vedl regionální kancelář v Brně. Vystřídal tak Silvanu Jirotkovou, která se nadále bude věnovat již jen agendě náměstkyně ministra průmyslu a obchodu.

Reichl

„Mým úkolem je implementovat do praxe opatření vyplývající z Inovační strategie ČR 2019–2030 a také novou strategii agentury CzechInvest připravenou mou předchůdkyní. Dále budu pokračovat ve sbližování s agenturou CzechTrade, které by mělo vyústit ve spojení obou agentur,“ uvádí Patrik Reichl.

Dlouholeté zkušenosti, znalost prostředí a procesů agentury CzechInvest a také jeho podíl na přípravě nové strategie agentury byly důvodem pro pověření Reichla jejím řízením. Nového generálního ředitele bude Ministerstvo průmyslu a obchodu hledat výběrovým řízením, které plánuje vyhlásit letos na podzim. Vzhledem k plánu ministerstva sloučit agentury CzechInvest a CzechTrade je pravděpodobné, že se bude vybírat generální ředitel již obou sloučených agentur. Reichl by tak měl CzechInvest řídit zhruba půl roku.

Patrik Reichl vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a Brno International Business School. V CzechInvestu působí od roku 2005. Nejprve jako ředitel její jihomoravské kanceláře, později jako ředitel Divize regionů a mezi lety 2010 a 2012 jako náměstek generálního ředitele pro podporu podnikatelského prostředí. V roce 2014 se vrátil k činnosti ředitele jihomoravské kanceláře. Patrik Reichl je ženatý a má tři syny. Rád zahradničí a farmaří.

 

Zdroj: CzechInvest


Doposud agenturu CzechInvest vedla Silvana Jirotková, ta se však na začátku května společně s Janem Dejlem stala náměstkyní ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (psali jsme zde).