facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Výzva k podávání nominací na cenu Evropský vynálezce roku 2020

11. 8. 2019
Výzva k podávání nominací na cenu Evropský vynálezce roku 2020

Evropský patentový úřad (EPO) přijímá návrhy kandidátů na cenu Evropský vynálezce roku 2020. Ucházet se o něj mohou držitelé platného evropského patentu.

Cena je určena mimořádným vynálezcům z celého světa napříč různými obory. Nominovat kandidáta může kdokoliv – jednotlivci, instituce, podniky i kandidáti sami. Jedinou podmínkou je, aby byl kandidátovi udělen evropský patent a tento patent byl stále udržován v platnosti.

Cena se uděluje v pěti kategoriích. Kategorie "Průmysl" je zaměřena na úspěšné technologie patentované velkou evropskou společností, kategorie "Výzkum" je určena pro výzkumníky z vysokých škol a výzkumných organizací, "Malé a střední podniky" jsou zaměřeny vynálezy malých a středních podniků, "Neevropské státy" je široká kategorie pro všechny neevropské kandidáty, kterým byl udělen patent Evropským patentovým úřadem a kategorie "Celoživotní dílo" je zaměřena na zásadní celoživotní příspěvek evropského výzkumníka.

Podrobné informace o ceně Evropský vynálezce roku, včetně přihlašovacího formuláře na ročník 2020, jsou uvedeny na webové stránce Evropského patentového úřadu. Nominace je možné rovněž zasílat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Prosíme, aby o zaslání nominace byl informován také Úřad průmyslového vlastnictví na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Konečný termín přihlášek (doručení do Evropského patentového úřadu) je 30. září. 2019.

Předání prestižních cen vynálezcům, kteří podstatně přispěli k růstu evropské ekonomiky, se tentokrát uskuteční 18. června 2020 v Monaku.

 

Zdroj: Úřad průmyslového vlastnictví