facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Den TA ČR 2019 se blíží

9. 11. 2019
Den TA ČR 2019 se blíží

Ocenění nejlepším projektům aplikovaného výzkumu s vysokým přínosem pro společnost předá Technologická agentura ČR (TA ČR) letos již posedmé. Z třiceti tří nominovaných projektů vybrala odborná komise čtyři nejlepší. Jejich autoři převezmou originální ceny na slavnostním galavečeru, který se uskuteční 14. listopadu 2019 v historické budově Národního muzea. TA ČR mimo jiné při této příležitosti oslaví deset let svého fungování.

Den TACR

Technologický rozvoj v letech nabírá na obrátkách. S tím přirozeně koresponduje mnoho otázek týkajících se implementace dalších inovací. Existují vůbec limitující hranice pro neustálé zavádění inovací do běžného života? Jak nastavit správnou trajektorii výzkumu a inovací, tak aby nám přinášely užitek a ne hrozbu? Jaké jsou budoucí perspektivy a výzvy výzkumu a inovací v tuzemském, evropském i celosvětovém kontextu, a jak se na ně připravit? Jaká je vize českého a evropského inovačního ekosystému? Na tyto a další otázky se zaměří čeští i zahraniční experti na mezinárodní konferenci Challenges for the Future, která zahájí program Dne TA ČR.

Z řady zahraničních hostů se můžete těšit na vystoupení ředitele TaskForce Evropské inovační rady Jeana-Davida Malo; zakladatele holandského startupu SPIKE Base Verkaika; Jany Kolar, výkonné ředitelky CERIC-ERIC nebo Gerarda Gormana z Imperial College London.

Den TA ČR vyvrcholí tradičním galavečerem a již sedmým předáváním cen nejlepším projektům aplikovaného výzkumu v kategoriích Business, Partnerství, Spolupráce a Governance. „Smyslem udělování prestižních Cen TA ČR je ukázat, že státní podpora aplikovaného výzkumu má smysl a přináší zajímavé a užitečné výsledky, které vznikají ve spolupráci výzkumných organizací a firem. Je zřejmé, že podpora takovéto spolupráce má vysoký přínos pro společnost i pro českou ekonomiku,“ konstatoval Petr Konvalinka, předseda TA ČR. Absolutním vítězem a držitelem Ceny “Český nápad” se stane projekt, pro který budou hlasovat diváci přímo v sále.

Program celého dne naleznete zde.

Pod tímto odkazem se můžete registrovat na konferenci Challenges for the Future.

 

Zdroj: Technologická agentura ČR