facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Přehlídka významných popularizačních aktivit ve fyzice 2019

10. 12. 2019
Přehlídka významných popularizačních aktivit ve fyzice 2019

V pátek 13. prosince 2019 se v prostorách Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze bude konat soutěžní přehlídka významných činů ve zpřístupňování fyziky a matematiky veřejnosti. Na akci budou představeny projekty, které se popularizací fyziky či matematiky zabývají.

Přehlídka se letos koná již posedmé. Součástí programu bude i pohled na vývoj projektů představených na předcházejících přehlídkách. Veřejnost je srdečně zvána.

Jedním z cílů, které si klade Česká fyzikální společnost, je péče o obraz fyziky jako moderní vědy, přinášející poznatky užitečné pro praktický život. Proto je cílem jednak stimulovat fyziky k představování jejich práce a výsledků veřejnosti, jednak představovat a oceňovat i počiny jiných subjektů (učitelů, studentů, novinářů …) vedoucí k rozšiřování informací a celkového povědomí o fyzice či matematice, která je nedílnou součástí fyziky.

Přehlídka se uskuteční 13. prosince 2019 od 9 hodin v posluchárně T2 v budově MFF UK V Holešovičkách 2, Praha 8.

Účast na přehlídce již potvrdili například například Daniel StachGabrielou Cihlářovou z České televize, Jan ValentaČeskoslovenského časopisu pro fyziku nebo Vojtěch Pleskot ze Science to Go.

 

Autor: Vědavýzkum.cz (SA)

Zdroj: Česká fyzikální společnost

 

« Březen 2024 »
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4
29 30 31