facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Cyklus krátkých animovaných filmů NEZkreslená věda zahajuje pátou sezónu

9. 1. 2020
Cyklus krátkých animovaných filmů NEZkreslená věda zahajuje pátou sezónu

Aktuální témata i vědecké evergreeny, jak jste je dosud neviděli – totiž NEZkresleně. Takový je popularizačně-vzdělávací cyklus Akademie věd ČR. Krátká animovaná videa tematicky zaměřená na vědu a poznání přibližují nejrůznější jevy z vědní oblasti (nejen) studentům a pedagogům základních a středních škol.

2020 01 08 Nezkreslena.jpg 1579921974

V průběhu roku 2020 se můžete těšit na pátou řadu NEZkreslené vědy. Zahrnuje celkem sedm nových dílů, které postupně zveřejní kanál YouTube a Facebook Otevřené vědy. Právě dnes, 9. ledna 2020, odstartovala pátá série premiérovým dílem s názvem Voda. Garantem prvního dílu je Lenka Pivokonská z Ústavu pro hydrodynamiku AV ČR.

NEZkreslená věda vychází z výzkumných programů Strategie AV21 a garanty jednotlivých dílů jsou vědci z pracovišť Akademie věd ČR. Diváci všech věkových kategorií se mohou těšit na díly se zaměřením na přírodní, technické, humanitní i společensko-vědní obory – konkrétně: Voda, Barbaři, Kukátko do nanosvěta, Chytré materiály, Jak funguje internet?, Civilizační chorobyNebojte se ekonomie.

„Novinkou páté řady jsou české a anglické titulky ke všem sedmi dílům. Série se tak stává přístupnou i skupině neslyšících a zahraničních diváků,“ vysvětluje manažerka projektu Marta Dlouhá. Celou řadou opět provází komentář herce Pavla Lišky v doprovodu ilustrací Tomáše Zacha.

NEZkreslená věda vzniká s podporou Strategie AV21. Ve formě DVD je distribuována na základní a střední školy a další vzdělávací instituce. Pravidelně se také prezentuje na vzdělávacích a populárně-naučných akcích Akademie věd ČR. Předcházející čtyři série byly úspěšné, v tuto chvíli mají na sociálních sítích více než 4,7 milionu zhlédnutí.

Více informací: YouTubeFacebook.