facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

On-line seminář: Chilský akcelerační program pro zahraniční startupy

29. 6. 2020
On-line seminář: Chilský akcelerační program pro zahraniční startupy

Ve středu 8. července 2020 proběhne online seminář s názvem „Chile jako brána startupů do Latinské Ameriky: příležitosti v programu SEED“. Ten představí chilský akcelerační program, který je dostupný také českým startupům.

Výzva bude pro uchazeče otevřena od 29. října 2020. SEED je jedním z několika programů chilského startupového akcelerátoru Start-Up Chile, který figuruje mezi deseti nejvýznamnějšími akcelerátory na světě a v Latinské Americe je číslem jedna. Od svého založení v roce 2010 se jeho aktivit účastní ročně v průměru 200 až 250 firem. Key Account Manager sekce akcelerace Start-Up Chile, César Jimenéz, se nyní vůbec poprvé ujme představení programu SEED českému publiku. Posluchači se dozví nejen co vše je potřeba doložit v případě zájmu o účast a jaká jsou hodnotící kritéria, ale také jim bude přiblížen průběh programu a veškeré výhody z něj plynoucí. Během semináře vystoupí se svými praktickými zkušenostmi také jeden z minulých úspěšných účastníků programu, zakladatel úspěšného startupu Recorrido působícího v Chile, Peru a v Argentině, Lennart Ruff.

Zakladatelé startupů, resp. teamleadeři, se mohou se svými projekty přihlašovat i se širším týmem až dvou dalších lidí, pod podmínkou, že přichází s inovativním produktem či službou a na trhu nepůsobí déle než tři roky. Dalším požadavkem je 100% dedikace teamleadera na absolvování akceleračního programu. Vybraný projekt získá v rámci expanze na chilský trh finanční podporu ve výši 30 000 USD (90 % nákladů) a softlandingovou podporu v legislativní, účetní a metodické oblasti. Realizační tým bude moci využívat ročního pracovního víza a také bezpočtu příležitostí k networkingu a budování kontaktů zásadních pro expanzi služby či produktu. Více informací je dostupných na webových stránkách agentury Start-Up Chile.

Akci pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu, Velvyslanectví Chilské republiky v PrazeProChile ve spolupráci s agenturou Start-Up Chile. Akce se uskuteční v anglickém jazyce.

Na seminář je nutná registrace prostřednictvím tohoto formuláře. Registrovaní účastníci obdrží přístupové údaje do online rozhraní e-mailem.

V případě dotazů se obracejte na oddělení Amerik (Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

 

Zdroj: MPO

redakčně upraveno

« Duben 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 6 7
11
15 19 20 21