facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Letní škola pro pracovníky veřejných vysokých škol

22. 5. 2021
Letní škola pro pracovníky veřejných vysokých škol

Ve dnech 24. – 26. srpna 2021 pořádá společnost alevia v Telči další ročník letní školy pro pracovníky veřejných vysokých škol, kteří se přímo či nepřímo podílejí na řízení instituce. Registrace je již v plném proudu.

lš

Letošní ročník je podobně jako v minulých letech zaměřen především na prorektory / prorektorky, děkany / děkanky, kancléře/ kancléřky, předsedy / předsedkyně akademických senátů, další členy kolegií rektora a ostatní vedoucí pracovníky.

Vysoké školy, stejně jako celá společnost, za sebou mají bezprecedentní rok v podmínkách pandemie COVID-19. Situace ovlivnila jak instituce, tak především jednotlivce - akademické pracovníky, administrativní pracovníky a studenty. Některé věci se podařilo zavést v rekordním čase (například on-line výuku), ale některé aktivity bylo naopak nutné zastavit či přenést do virtuálního prostoru.

Vysoké školy za sebou mají první komplexní hodnocení v rámci Metodiky 2017+, mají sepsány své strategické záměry na období 2021+. Je čas se na chvíli zastavit, zapřemýšlet o tom, co se nám povedlo a nepovedlo, popřípadě proč, a kam se budeme ubírat v dalším období.

První den budeme diskutovat o tom, jak můžeme řídit sami sebe (self-leadership). Jak si vytvořit ten správný work-life balance? Vše je dobré k tomu, abychom úspěšně zvládli výzvy, které nás jako vedoucí pracovníky v příštím období čekají.

Druhý den si pomocí simulační hry zkusíme jednání v oblasti vysokého školství. Vyzkoušíme si role, ve kterých se běžně nenacházíme, a tím lépe pochopíme názory a postoje různých aktérů vysokoškolské politiky.

Třetí den budeme diskutovat o tom, co našim institucím přinesl více než rok v "covidovém" režimu. Co se povedlo a proč? Co se naopak nepovedlo? A jak jsme připraveni na dobu "postcovidovou"?

V roli lektorů se představí Markéta ČernáJaroslav Salva, facilitátorem bude již tradičně Aleš Vlk. Těšit se můžete také na zajímavé hosty na čtvrteční diskusi.

Více informací a registraci naleznete zde.

 

Zdroj: alevia

« Duben 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 6 7
11
15 19 20 21