facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

On-line diskuze: Vědecká diplomacie

14. 10. 2021
On-line diskuze: Vědecká diplomacie

Dne 26. října 2021 od 15:00 do 17:00 proběhne transferářská on-line diskuze na téma vědecká diplomacie. Hostem bude Otakar Fojt. 

Hlavní otázky diskuze

Jaké, jsou hlavní úkoly vědeckého atašé? S čím mohou diplomaté opravdu pomoci? Vědecký diplomat versus lobbista, je to jedno a to samé? Co z „technik, znalostí a umů“ vědecké diplomacie je dobré si osvojit? Co od vědeckých diplomatů nemůžeme čekat? Nebo jaký máme potenciál ke spolupráci českých výzkumných institucí s britskými univerzitami?

„Mezinárodní spolupráce může pomoci najít řešení, které vás doma nenapadnou. Jejím základem jsou ale vztahy mezi lidmi a vybudovaná důvěra,“ říká Otakar Fojt a pokračuje, „pozorovat se cizíma očima je více než poučné. Kultivuje to pohled na řadu věcí a roste naše porozumění pro druhé.“

Otakar Fojt diskuze

Kdo je Otakar Fojt

Nositel ocenění nejlepší atašé UK Science and Innovation Network působí na britském velvyslanectví v Praze jako vědecký diplomat Science and Innovation Network (SIN), jež je součástí Ministerstva zahraničních věcí a věcí Commonwealthu Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Od roku 2017 je také regionálním ředitelem sítě vědeckých diplomatů britské SIN pro střední a východní Evropu.

Pro koho

Otevřeno nejen pro pracovníky transferu znalostí z pracovišť AV ČR, ale i pro zájemce mimo AV ČR, které zajímá téma Vědecké diplomacie. Neformální diskuze.

Vstup na akci pouze po předchozí REGISTRACI.

 

Zdroj: Centrum transferu technologií AV ČR

 

« Březen 2024 »
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4
29 30 31