facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Týden Akademie věd ČR

23. 10. 2021
Týden Akademie věd ČR

Týden vědy a techniky AV ČR má za sebou dvě úspěšné dekády, a tak mu organizátoři letos připravili nový koncept i název. Cílem totiž je, aby největší vědecký festival v Česku byl svátkem a oslavou Akademie věd. Nezastřeší jej proto jen jedno hlavní téma jako v minulosti, ale naopak: věda a výzkum se představí ve všech svých podobách. První ročník pod názvem Týden Akademie věd ČR se uskuteční tradičně v podzimním termínu od 1. do 7. listopadu 2021.

Přijměte pozvání nejen do sídla Akademie věd na Národní třídě v Praze, ale především na naše pracoviště. Ukážeme vám naše nejnovější úspěchy a představíme, na čem vědci a vědkyně dlouhodobě pracují. Kompletní program a registrace naleznete na webu www.tydenavcr.cz.

tvt2019 01

O festivalu

Týden Akademie věd ČR je největší vědecký festival v České republice, který zahrnuje přednášky, výstavy, akce na pracovištích, dokumentární filmy, workshopy, vědecké kavárny a mnohé další aktivity napříč celou republikou i všemi vědeckými obory. Plynule navazuje na úspěšný Týden vědy a techniky AV ČR.

Festival je určen jak studentům středních škol, pro které jsou připravovány přednášky a exkurze v dopoledních hodinách, tak široké veřejnosti, na kterou cílí program v odpoledních a večerních časech. Vstup na všechny akce je zdarma, na většinu z nich je ale nutné si z kapacitních důvodů rezervovat místo.

Program po celé ČR

Akce během Týdne Akademie věd ČR se konají nejen v Praze. Téměř v každém krajském městě se mohou návštěvníci zúčastnit workshopů, poslechnout si přednášky nebo navštívit laboratoře jednotlivých ústavů Akademie věd ČR. Na akcích konaných prezenčně je třeba dodržovat platná vládní epidemická opatření.

Týden Akademie věd AV ČR koordinuje Divize vnějších vztahů Střediska společných činností AV ČR. Na organizaci festivalu se podílí všechna pracoviště Akademie věd ČR.

 

Oficiální spot festivalu 2021:

 

 

 

Zdroj: Akademie věd ČR

 

« Březen 2024 »
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4
29 30 31