facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

VědaFest 2022

15. 5. 2022
VědaFest 2022

Desátý ročník VědaFestu se uskuteční již 22. června 2022 po dlouhé době opět jen naživo. V jubilejní jednodenní akci na Kulaťáku se znovu spojí vědecké instituce napříč republikou a stejně jako v předešlých ročnících ukážou, že různé způsoby prezentace vědy mají svůj nezastupitelný význam.

VedaFest2022Tentokrát již v posledním týdnu školního roku vznikne v pražských Dejvicích tradičně největší vědecká laboratoř pod širým nebem. Každoročně se přípravy programu účastní řada vysokých škol, akademických pracovišť, volnočasových institucí a firem.

„V letošním roce slaví VědaFest 10. narozeniny. Pro všechny zvídavé návštěvníky máme připravena překvapení a nové zajímavosti a jsme rádi, že návštěvníci po dlouhé době mohou vědu nejen cítit, ale především si na ni sáhnout,“ říkají organizátoři akce.

I tento ročník má za cíl ukázat lidem, že věda je všude kolem nás, denně se jí dotýkáme a běžné výsledky vědy používáme, aniž bychom si toho byli vědomi. Ukázat, že věda není žádná magie, že věda je činnost nejen zajímavá, ale především užitečná. Ukázat, že i vědci jsou lidé, kteří zábavným a hravým způsobem umí představit výsledky své práce. Každý z návštěvníků se tak může na chvíli stát výzkumníkem, badatelem, konstruktérem, architektem, pilotem, záchranářem, vojákem nebo třeba kameramanem, hasičem, kovářem nebo truhlářem a nahlédnout na chvíli do mnoha oborů.

„Na VědaFest každoročně přichází tisíce návštěvníků. Jsem si jist, že se pro mnohé z nich stane impulzem, aby se vědě sami věnovali,“ dodává patron akce Václav Pačes. Ani letos návštěvníci nepřijdou o oblíbený kvíz „Chytrá hlava“, mohou se přímo na místě zapojit do soutěže o zajímavé ceny.

V souvislosti s nastupujícím předsednictvím České republiky v EU a prioritními tématy našeho předsednictví, které představují právě vysoké školy, předá zástupce francouzského velvyslanectví do rukou předsedy Rady vysokých škol na festivalovém pódiu symbolickou vlajku.

VědaFest bude otevřen i ukrajinským návštěvníkům, nápomocni jim budou průvodci z řad ukrajinských studentů ČVUT.

Program VědaFestu je postupně doplňován na www.vedafest.cz.

VědaFest je určen studentům a žákům středních a základních škol a zvídavé veřejnosti bez omezení věku

Vstup na akci je zdarma.

 

Zdroj: VědaFest


VědaFest je společným projektem Domu dětí a mládeže hl. m. Prahy, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a Českého vysokého učení technického v Praze od roku 2011. Akce se koná za podpory Městské části Praha 6.

« Duben 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 6 7
11
15 19 20 21