facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

INOVACAST: Největší výzvou je změna myšlení lidí

23. 5. 2022
INOVACAST: Největší výzvou je změna myšlení lidí

Změna myšlení musí začít u samotných majitelů firem, říká Radka Šušková, členka výboru České asociace interim manažerů, o změnách, které do práce HR manažerů přináší zavádění digitalizace a technologií Průmyslu 4.0.

„Musíme se s rozvahou dívat na to, kde nám ta technologie dá přidanou hodnotu, kde to nebude jenom drahá hračka,“ říká Radka Šušková a dodává, že pro úspěšnou integraci nových technologií je důležité uvědomění, že „technologie je jenom nástroj“, ale klíčoví jsou lidé a práce s nimi. S Alešem Vlkem si povídají o tom, jak pracovat s lidmi ve firmě při zavádění změn a jak se proměnila práce HR manažerů s nástupem digitalizace. „Práci s lidmi je potřeba věnovat stejnou pozornost jako věnujeme výběru technologie,“ říká Radka Šušková a dodává, že to je to nejdůležitější pro úspěšné zavedení nových technologií.

Radka Šušková sice vystudovala fyziku a informatiku, ale téměř celý svůj profesní život se věnuje vedení lidí, a nyní zejména interim managementu a mentoringu. V roce 2008 založila společnost New Dimension, ve které využívá svých zkušeností při strategickém řízení firmy, kde zodpovídá za finance, HR a rozvoj obchodních a zahraničních aktivit společnosti. U klientů je nejčastěji v roli interim manažera, mentora, moderátora strategických workshopů a business kouče. Má za sebou 28 let manažerské praxe, 18 let praxe v podnikání a 22 let zkušeností v poradenství. Je také členkou České asociace interim manažerů CAIM, Asociace integrativních koučů, Českomoravské asociace manažerek a podnikatelek a pro MSIC v Ostravě pracuje jako expert pro SME.

https://www.ncp40.cz/aktuality/radka-suskova-nejvetsi-vyzvou-je-zmena-mysleni-lidi