facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram

Přihlašte svůj projekt do Transfera Technology Day 2022

27. 6. 2022
Přihlašte svůj projekt do Transfera Technology Day 2022

Spolek Transfera.cz vyhlašuje výzvu pro zadávání vědeckovýzkumných projektů v pokročilejší či konečné fázi do třetího ročníku Transfera Technology Day. Zájemci o účast se mohou hlásit do 9. 9. 2022.

20220624transfera

Sběr projektů, které jsou v pokročilejší či konečné fázi Proof of Concept a směřují k uplatnění v praxi, bude ukončen 9. 9. 2022. Výzva je určena pro všechny členy spolku, kteří mají zájem výsledky VaV reálně rozvíjet, nebo je komerčně zhodnotit, či najít vhodného mentora pro spolupráci.

Cílem Transfera Technology Day je propojit českou vědu a zdroje technologií s byznysovou komunitou a vytvoření vhodných podmínek pro vzájemnou spolupráci.

Výzkumné organizace mohou díky akci nabídnout své práce investičním parnerům, kteří zhodnotí jejich komerční potenciál a připravenost prezentovaných projektů.

Byznysová komunita naopak předá výzkumným organizacím cennou zpětnou vazbu a její požadavky na připravenost technologií. Výsledkem akce je prostor pro užší spolupráci, ze které mohou vzejít konkrétní nabídky.

Akci pořádá spolek Transfera.cz za podpory agentury CzechInvest a dalších partnerů.

Finále akce se uskuteční 30. listopadu 2022 v Praze.

Projekty je možné nahrávat do databáze prostřednictvím tohoto odkazu.

Vítězem historicky prvního ročníku se stal projekt unikátního zařízení na čištění kapalin z Vysokého učení technického v Brně, na třetím místě skončila kompaktní metoda přeměny metanu na metanol, která i díky Transfera Technology Day získal mnohem větší šanci na uplatnění v průmyslu. V loňském ročníku bodovaly tablety na čištění kontaminovaných vod z Univerzity Palackého v Olomouci nebo mikroemulze na čištění historických materiálů, které vyvinuli vědci z Akademie věd ČR.

 

Zdroj: Transfera.cz