Skrytěnky, zlativky, krásnoočka nebo třeba parožnatky — mnohé z řas mají poetické názvy. Stanou se někdy důležitou součástí našeho jídelníčku? Nebo už jí jsou, aniž bychom to tušili? Poslechněte si, jak se řasy dají využít v kuchyni, medicíně nebo průmyslu.
Richarda Lhotského z Centra Algatech při Mikrobiologickém ústavu AV ČR jsme se zeptali, jak se řasy zkoumají a jak se v tomto oboru daří propojovat vědu a byznys. Rozhovor byl součástí programu festivalu Týden Akademie věd, který proběhl v listopadu 2023.
Edit a mastering Anna Rice Kolářová // Moderuje Martina Spěváčková.
Vznik epizody byl finančně podpořen ze Strategie AV21.
- Zdroj: VědaVýzkum.cz
- Audio url: https://open.spotify.com/embed/episode/0ciVhtDcyC0Myv1vVAKw4X