facebooktwittergoogleinstagram

Věda a výzkum

Portál Vědavýzkum.cz - Nezávislé informace o vědě a výzkumu

IOCB Tech, s.r.o. - hlavní partner portálu Vědavýzkum.cz

Hlavní partner portálu
facebooktwittergoogleinstagram
CarbonCast

CarbonCast

CarbonCast je univerzitní podcast Vysoké školy chemicko-technologické v Praze a svým posluchačům nabízí rozhovory se zajímavými osobnostmi VŠCHT nejen o vědě, výzkumu a o škole, ale i o životě mimo svou alma mater.

Hosty podcastu jsou akademici, zaměstnanci, studenti i úspěšní absolventi VŠCHT Praha. Pořadem provází Jakub Med, student doktorského studia Ústavu fyzikální chemie a bývalý předseda studentské části akademického senátu.

Co všechno má na starosti prorektor pro pedagogiku? Má AI místo i na chemicko-technologické škole? A proč je KaCheKRan důležitou součástí života na VŠCHT? V dalším díle CarbonCastu odpovídá Milan Jahoda, prorektor pro pedagogiku - a ještě spousta dalších věcí, ale to si poslechněte!

27. 3. 2024

Proč recyklace sama o sobě nestačí? A proč je potřeba sledovat (třeba) uhlíkovou stopu napříč celým životním cyklem výrobku? A jak se člověk od chemie dostane k historickým tancům? V obnoveném CarbonCastu odpovídá profesor Vladimír Kočí, vedoucí Ústavu udržitelnosti a produktové ekologie VŠCHT Praha.

22. 2. 2024

Moderátor Jakub Med zpovídá Karla Bouzka, vedoucího Ústavu anorganické technologie VŠCHT v Praze. Hlavním tématem tohoto dílu je vodík.

16. 2. 2022

Jak se vedoucí Ústavu ekonomiky a managementu VSČHT vyučuje v nové budově v Jankovcově ulici? Jaký má vlastně vztah k chemii? A jaký je její nejoblíbenější ekonom? CarbonCast je zpátky a je... natočený mimo Carbon!!!!

15. 2. 2022

V září 2021 k příležitosti Noci vědců vyšel speciální díl věnovaný této akci.

14. 2. 2022

Proč se česky a slovensky v týmu Karla Friesse nedomluvíte? Jakou kávu pije (jen v Itálii)? A co mu přináší předvýchova vodících psů? To vám Karel Friess prozradí v dalším díle CarbonCastu. Jo a taky něco o membránových separacích...

28. 1. 2022

Moderátor Jakub Med si povídá s Pavlem Dostálkem z Ústavu biotechnologie například o rodokmenu české pivní kvasinky. Právě on se svými studenty totiž na VŠCHT vaří pivo Lachout.

16. 1. 2022